Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

«Ομάδα Διαμεσολάβησης» συστήνεται για να επιτηρεί τις διαδηλώσεις

Υπηρεσία που θα επιτηρεί τις διαδηλώσεις, θα δημιουργηθεί από την αστυνομία

tsipras-panoyssis

Το όνομα της υπηρεσίας θα είναι Ομάδα Διαμεσολάβησης, ο εξοπλισμός της θα είναι ράβδος, πηλίκιο, όχι κράνος, όπλο, εμφανή διακριτικά, αλεξίσφαιρο και ασύρματο.

Η πρόταση για τη νέα υπηρεσία, η οποία θα λειτουργεί ως προπομπός των ΜΑΤ, περιλαμβάνεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αστυνομίας το οποίο παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός στον πρωθυπουργό, μαζί με τα αιτήματα του υπουργείου.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, η υπηρεσία αυτή θα είναι μια ομάδα επιτήρησηςδιαμεσολάβησης διαδηλώσεων, η οποία θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις και μόνο σε περίπτωση που τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή θα επεμβαίνουν τα ΜΑΤ.

Οι υπηρετούντες στη συγκεκριμένη ομάδα θα φέρουν αστυνομική ράβδο, πηλίκιο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο, ορατά διακριτικά και θα φορούν μπλε στολή και όχι χακί όπως τα ΜΑΤ.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συγχώνευση πολλών αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για την κατάργηση της Ομάδας Δέλτα. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης θα έχει άμεσα συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Δένδια και Γιώργο Φλωρίδη με τους οποίους θέλει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)