Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

«Ωμή παρέμβαση» από τον Κατρούγκαλο σε Δικαστικούς Αντιπροσώπους- ΦΩΤΟ

Ο Υπουργός της Κυβέρνησης με Δούρειο Ίππο τους υπαλλήλους προσπάθησε να πείσει τους δικαστικούς αντιπροσώπους ποιο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας

katrougalos

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γεώργιος Κατρούγκαλος επιχείρησε να «ζυμώσει» τους δικαστικούς αντιπροσώπους υπέρ του ΌΧΙ.

katroygkalos-afissa-oxi-2

ρεπορτάζ Παναγιώτης Φωτεινός

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εργάζονται στα δικαστήρια, είχαν γεμίσει τα κτίρια της Ευελπίδων με αυτή τη αφίσα, που καλούσε τον κόσμο σε ομιλία του Υπουργού, μέσα στον ιερό χώρο της απονομής της δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα τους προέτρεπε να ψηφίσουν και αυτό που ήθελε ο ίδιος ο Υπουργός.

Η ομιλία του κ. Κατρούγκαλου είχε ως αρχικούς αποδέκτες τους υπάλληλους του πρωτοδικείου, το περίεργο όμως στην όλη υπόθεση είναι, πως το «προκάτ κτίριο» που αναγράφεται στην αφίσα, είναι εκείνο το κτίριο που παραλαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι τους διορισμούς τους, με αποτέλεσμα ο κ. Κατρούγκαλος να απευθυνθεί «όλως τυχαίως» εκτός από τους υπάλληλους του πρωτοδικείου και σε όποιον δικαστικό αντιπρόσωπο βρίσκονταν  εκεί για να παραλάβει τον διορισμό του και να προσπαθήσει να τον πείσει, όχι μόνο για την συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος, που εγείρει αμφιβολιών, αλλά και για ποιο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του.

Επναλαμβάνω,

Ο Υπουργός της Κυβέρνησης με Δούρειο Ίππο τους κομματικούς υπαλλήλους, προσπάθησε να πείσει τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ποιο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας

Από όσο μάθαμε από το ρεπορτάζ, κάποιοι συνάδελφοι του κ. Κατρούγκαλου  δικηγόροι δηλαδή, αντέδρασαν σε αυτή του την προσπάθεια και την χαρακτήρισαν ως ωμή παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για αντιδεοντολογική και ανήθικη συμπεριφορά από μεριάς του Υπουργού.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις σε όλους τους νομικούς κύκλους και μάλλον γυρνάει εις βάρος του υπουργού, καθώς προστίθεται και στα σκηνικά τραμπουκισμού που είχαμε πριν λίγες ημέρες, όταν προσπάθησε να συνεδριάσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών  και να αποφασίσει για όλα τα θέματα συνταγματικότητας που εγείρουν γύρο από το θέμα του δημοψηφίσματος.

Θυμίζουμε πως σε εκείνη την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ.Α. μέλη της Ρ.Α.Κ. (Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση) που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από κινητοποίηση που έγινε, εισέβαλαν στα γραφεία του Δ.Σ.Α. και δεν άφησαν να συνεδριάσει το εκλεγμένο σώμα και να εκδώσει ψήφισμα, ως προς την συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος, την διατύπωση του ερωτήματος, αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.