Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Ομόλογα: Μια ανάσα από το 2% η απόδοση του 10ετούς

Τα ομόλογα δείχνουν νέα έξοδο στις αγορές – Το 5ετές έχει υποχωρήσει στο 1,2% από 2,2% που ήταν προ των ευρωεκλογών

Παραμονές των εθνικών εκλογών οι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι «αγγίζουν» το ιστορικό χαμηλό του 2%, με το διεθνές περιβάλλον να παραμένει ευνοϊκό για τις αγορές ομολόγων.

Χθες, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχώρησε στο 2,09% καταγράφοντας πτώση της τάξης του 61% από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Το 5ετές ομόλογο έχει υποχωρήσει στο 1,2% από 2,2% που ήταν προ των ευρωεκλογών.

Ενδεικτική είναι η νέα εκτίμηση της Citigroup, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους πιστωτές να δώσουν το πράσινο φως για τη χαλάρωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2023.

Με το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου να έχει κατρακυλήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, δεν αποκλείεται μετά τις Εθνικές Εκλογές, να δρομολογηθούν νέες ομολογιακές εκδόσεις, ώστε μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε θα κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα δημοσιονομικά να έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση κεφαλαίων περίπου 4-5 δισ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By