Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Παπαδημούλης: Είναι λογικό να υπάρχουν επιφυλάξεις, ενστάσεις και προβληματισμοί

Στο  κλίμα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές αναφέρθηκε ο Δ. Παπαδημούλης

papadimoulis

«Είναι λογικό να υπάρχουν επιφυλάξεις, ενστάσεις, προβληματισμοί, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας και καθώς ο μήνας που μεσολάβησε ήταν πυκνός και πετύχαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό που εμπεριέχει και υποχωρήσεις», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Real FM, αναφορικά με το κλίμα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε πως επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας απαιτείται κατά τη γνώμη μου η μέγιστη δυνατή συλλογικότητα, συνοχή, αντοχή, αλληλεγγύη.

Επιπλέον εκτίμησε ότι κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τραβήξει το χαλί στον Τσίπρα, τη νέα ελληνική κυβέρνηση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, «πολύ περισσότερο που αυτή την ώρα που τα δύσκολα είναι μπροστά μας υπάρχει μια μεγάλη ανοχή και στήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης από τον ελληνικό λαό».

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο κύρωσης της συμφωνίας ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Απ’ ότι ξέρω είναι ένα θέμα το οποίο αξιολογείται νομικά από την κυβέρνηση και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ήθελα να κάνω υποδείξεις. Σε τέτοια θέματα συνηθίζω, και το γνωρίζετε και εσείς, όταν μου ζητείται η γνώμη μου να τη λέω στον πρωθυπουργό».

Και σημείωσε: «Να προσθέσω σε όσα είπα ότι σε αυτό το θέμα είναι απαραίτητη και χρήσιμη η γνώμη όλων των πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν στο κοινοβούλιο και επίσης ότι κατά τη γνώμη μου θα ήταν αδιανόητο –και δεν νομίζω να το έχει σκεφτεί ποτέ η ελληνική κυβέρνηση- να περάσει κάτι τέτοιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτά που καταγγέλλαμε δεν μπορούμε να τα κάνουμε εμείς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By