Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Παπαδημούλης: «Το αποτυχημένο μνημόνιο πρέπει θα αντικατασταθεί»

Στήρίζω πλήρως την πρόταση του Πρωθυπουργού για τον ΠτΔ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

O κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξη που παρεχώρησε  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aθήνα 984»  δήλωσε πως «η ρήξη δεν συμφέρει κανένα».

Παρατίθεται το απόσπασμα:

Για την υποβολή αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση για παράταση της δανειακής σύμβασης είπε:
«Η κυβέρνηση, μετά από εντατικές προσπάθειες και διαβουλεύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία συναίνεση και αξιοποιώντας το γεγονός ότι και χθες υπήρξαν πολλές επίσημες δηλώσεις και από την Κομισιόν, αλλά και από άλλες πλευρές -υπουργούς Οικονομικών και κυβερνήσεις-, θα καταθέσει μία πρόταση σε αυτό το πνεύμα και σε αυτό το γράμμα που εμπεριείχε και το κείμενο Μοσκοβισί, προκειμένου να συνδυαστούν αυτές οι δύο ανάγκες. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφαλή συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, κυρίως όσον αφορά στις τράπεζες -ο προϋπολογισμός δεν έχει το ίδιο πρόβλημα- και να μπορέσουμε στη διάρκεια αυτού του χρόνου, έχοντας αυτή την οικονομική και χρονική ανάσα, χωρίς να δημιουργούνται νέα ελλείμματα, χωρίς να γίνονται ζαβολιές από οποιαδήποτε πλευρά, να ετοιμάσουμε το νέο πρόγραμμα made in Greece που θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί με τους εταίρους μας και το οποίο θα αντικαταστήσει το αποτυχημένο μνημόνιο».

Για την ανάδειξη του ΠτΔ δήλωσε: «Κατανοώ τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που υπάρχουν για την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά στηρίζω πλήρως την πρόταση του πρωθυπουργού, διότι αυτή την ώρα αυτό που προέχει είναι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων. Αν δεν ήμουν στην ευρωβουλή και ήμουν στη Βουλή, σήμερα το απόγευμα θα ψήφιζα την πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός».

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είπε:

Δ. Παπαδημούλης: «Νομίζω ότι πολύ γρηγορότερα από τις 28 Φεβρουαρίου τα πράγματα θα δρομολογηθούν θετικά. Εμείς εργαζόμαστε γι΄ αυτό και έχουμε ευρύτατα ερείσματα και κατανόηση, στη βάση της πολύ απλής λογικής ότι αυτό είναι το κοινό συμφέρον. Η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν. Εμείς θέλουμε λύση και όχι ρήξη. Μία λύση που να επιτρέπει στους Έλληνες να νιώσουν αξιοπρέπεια και να πάρουμε μία χρονική και δημοσιονομική ανάσα για να γυρίσουμε από την λιτότητα στην ανάπτυξη».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By