Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Παπαθεοδώρου: Η αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό συσσωρεύει προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες

Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με δήλωσή του, άσκησε σκληρή κριτική, στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το προσφυγικό και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.

Η δήλωση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου

Ο Πρωθυπουργός, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν δεσμεύτηκε στους Δημάρχους για το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Επιμένει σε μία πολιτική που θυσιάζει τα νησιά, συγκρατώντας και εγκλωβίζοντας τελικά τον προσφυγικό πληθυσμό σε αυτά.

Δεν έχει την διαπραγματευτική ισχύ και την αξιοπιστία για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους για τα αυτονόητα.

Τα δήθεν αναπτυξιακά προγράμματα σε νησιά που έχουν καταρρεύσει οικονομικά, τουριστικά και κοινωνικά από τις επιπτώσεις της αποτυχημένης πολιτικής του είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Καμία πρόνοια της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας δεν εμποδίζει την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ενδοχώρα, όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει προτείνει ήδη εδώ και έξι μήνες.

Η αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό συσσωρεύει προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, υποχρεώνει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε κακές συνθήκες διαβίωσης και αντιμετωπίζει με ευχολόγια ένα ζήτημα που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ανεύθυνη πολιτική, κατώτερη των περιστάσεων, επιζήμια για τους πολίτες, επικίνδυνη για τη χώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By