Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Παραδομένο το Χρηματιστήριο κατρακυλούν οι τράπεζες

Ισχυρές πιέσεις δέχεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο χάνει, χωρίς να εκδηλώνει «αντίσταση», τη στήριξη των 540 μονάδων.

xrimatistirio_ptosi

Παραδομένο στις τραπεζικές πιέσεις το Χ.Α.Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,77% στις 537,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 52 εκατ. τεμάχια. Αρνητικός κατά 3,43% ο FTSE 25, στις 148,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 6,99% στις 38,46 μονάδες.

Εθνική και Πειραιώς βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς καταγράφουν απώλειες 8,37% και 11,41%, κι ενώ οι δύο μετοχές έχουν διακινήσει πάνω από το ήμισυ του όγκου του συνόλου της αγοράς. Ο κλαδικός των τραπεζών μάλιστα, οδεύει προς τη δοκιμή της στήριξης των 37 μονάδων, καθώς εκείνη των 40 μονάδων διασπάστηκε χωρίς… δεύτερη σκέψη.

Στο μεταξύ, το ασφαλιστικό μετατρέπεται σε όλο και πιο επικίνδυνη πολιτική δοκιμασία για τον Τσίπρα, καθώς εκτός από την κλιμάκωση των κοινωνικών αντιδράσεων, όλα δείχνουν ότι ακόμα και στις τάξεις του κόμματός του συναντά αντιστάσεις. Ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει μια πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών για να περάσει το ασφαλιστικό, ενώ εάν αποτύχει αυτό θα σημάνει το τέλος της διακυβέρνησής του.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ διευρύνει τις απώλειες της στο 7,12%, ενώ άνω του 5% είναι οι απώλειες σε Alpha Bank, Eurobank και Ελλάκτωρ. Άνω του 4% είναι η πτώση που καταγράφουν οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Folli Follie και ΕΥΔΑΠ, ενώ άνω του 3% οι απώλειες σε Βιοχαλκο, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

(Visited 1 times, 1 visits today)