Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Παραμένει στον Παναθηναϊκό ο Πεδουλάκης

Από χθες, λίγο μετά την ήττα – αποκλεισμό από τον Προμηθέα, το κλίμα για τον Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πολύ βαρύ.

Τα σχόλια των οπαδών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ήρθαν κι έδεσαν με το πρωτοσέλιδο της «Πράσινης» κι όλα έδειχναν ότι το απόγευμα θα γράφονταν οι τίτλοι τέλους.

Η παρουσία ατζέντη, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, στα γραφεία της ΚΑΕ, έμοιαζε να είναι η… τελευταία πράξη. Κι, όμως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την ανατροπή.

Αυτή τη φορά έφερε τους παίκτες προ των ευθυνών τους. Κι είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί για όλα να φταίει ο προπονητής, δουλειά του είναι να βγάζει τους παίκτες ελεύθερους να σουτάρουν, όχι να βάλει αυτός τα καλάθια. Δουλειά του είναι να προσπαθεί να πάρει το καλύτερο από τον καθένα, όχι να παίξει άμυνα.

Απίστευτο… πέσιμο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στους παίκτες

Για να μην παρεξηγηθούμε: Όπως όλοι μαζί κερδίζουν, έτσι όλοι μαζί χάνουν, άρα η ευθύνη βαραίνει καθέναν εξ αυτών, όμως κατά κανόνα ο προπονητής την πληρώνει. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν φάνηκε ανακόλουθος όσων είχε πει το καλοκαίρι.

Θεωρεί (δικαίως) τον Αργύρη Πεδουλάκη κορυφαίο Έλληνα προπονητή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν του χρεώνει ενδεχόμενα λάθη.

Πήγε στην προπόνηση, μίλησε έξω από τα δόντια στους παίκτες, τους έδειξε ότι δεν θα πάει στην εύκολη (γι’ αυτούς, ενδεχομένως και για τον ίδιο) λύση, αλλά πλέον θα κριθούν όλοι.

Και πρώτοι οι παίκτες υψηλής μισθοδοσίας, χαμηλής απόδοσης κι… έφεσης στα νυχτοπερπατήματα. Στον Παναθηναϊκό βρίσκει εφαρμογή άμεσα ο… νόμος Παπαθεμελή. Διαφορετικά, λύση συμβολαίου.

Είναι μαγκιά την ώρα που όλοι βάζουν στο στόχαστρο τον προπονητή, εσύ να τον στηρίζεις. Όπως είναι μαγκιά να πηγαίνεις απέναντι στους παίκτες, δείχνοντας αυτόν που ξεχωρίζει (Καλάθης) και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Ειδικά όταν εκείνος έχει χάσει τρεις αγώνες με την μπάλα στα… δικά του χέρια. Αλλά αν δεν τους χάσει ο Καλάθης, ποιος θα τους χάσει;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πολλές φορές έχει παρασυρθεί από το πάθος του κι έχει πάρει… βιαστικές αποφάσεις.

Το έχει παραδεχθεί, άλλωστε, κι ο ίδιος. Αυτή τη φορά, παρά το βάρος της απώλειας ενός τίτλου (του πιο εύκολου, ίσως) λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο, στέλνοντας το μήνυμα.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Πεδουλάκης θα κρίνεται κάθε βράδυ. Πρώτος απ’ όλους το γνωρίζει ο ίδιος, έμπειρος είναι, έχει βρεθεί πολλάκις με την πλάτη στον τοίχο. Όπως κάνουν όλα τα μεγάλα (συνεπώς και σοβαρά) κλαμπ στην Ευρώπη (χαρακτηριστικό παράδειγμα η Φενέρ, ή η ΤΣΣΚΑ), εμπιστεύεται τον προπονητή του. Κι είναι βέβαιο ότι ο «Άρτζι» θα το ανταποδώσει με τη δουλειά του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By