Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

ΠΑΣΟΚ: Εθνικά, πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η δήλωση Φίλη

«Ο κ. Φίλης όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός σε όλες του τις δηλώσεις τον τελευταίο καιρό. Εξελίσσεται πολύ γρήγορα σε βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση»

ereunes-gia-tin-epithesi-me-kalasnikof-sta-grafeia-tou-pasok

Απαράδεκτη, εθνικά, πολιτικά και ηθικά, χαρακτήρισε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, τη δήλωση του Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων.

Ο κ.. Χρηστίδης χαρακτήρισε τη δήλωση και εθνικά επικίνδυνη, πέρα από ανιστόρητη όπως σημείωσε, γιατί «γίνεται θιασώτης μιας άποψης που έρχεται σε αντίθεση με τη Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, η οποία από το 2007 έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων την περίοδο 1916-1923, ζητώντας μάλιστα από την Τουρκία να αποκαταστήσει».

Διερωτώμενος τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη δήλωση, «πέρα από το να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, μπροστά στα τεράστια ζητήματα, που αντιμετωπίζει και το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ο κ. Χρηστίδης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει αν ο κ. Φίλης τον εκπροσωπεί με αυτές τις δηλώσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για αναγνώριση της Γενοκτονίας τα προηγούμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η «γενικόλογη διαρροή» της κυβέρνησης, που αναφέρει ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του «κάνει και μεγάλο κακό στη θέση της χώρας».

«Ο κ. Φίλης όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός σε όλες του τις δηλώσεις τον τελευταίο καιρό. Εξελίσσεται πολύ γρήγορα σε βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση. Δημιουργεί προβλήματα με κάθε του δήλωση, είτε αφορούν οικονομικά θέματα, είτε εθνικά. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να επιληφθεί προσωπικά», τόνισε ακόμη ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον Flash.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By