Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

ΠΑΣΟΚ: Ιδρύουν τη ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με στόχο την ωμή κυβερνητική προπαγάνδα

«Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ  νεκρανασταίνει τις χειρότερες εποχές της παλαιάς κρατικής ραδιοτηλεόρασης»

pasok

Tην στρατηγική  για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με αφορμή την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου για διαβούλευση, σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την συγκυβέρνηση ότι αποσκοπεί στην ωμή κυβερνητική προπαγάνδα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο δόθηκε για διαβούλευση χθες, νεκρανασταίνει τις χειρότερες εποχές της παλαιάς κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Αντί να θωρακίσει την ανεξαρτησία που τραυμάτισε η απαράδεκτη παρέμβαση της Ν.Δ. τον Ιούνιο του 2013, (την οποία ως ΠΑΣΟΚ είχαμε έντονα καταδικάσει), την υπάγει και πάλι στον Υπουργό, καταργεί τις πρόσφατες εγγυήσεις διαφάνειας που είχαν νομοθετηθεί και προβλέπει τον ορισμό τού Διοικητικού Συμβουλίου αποκλειστικά από την κυβερνητική πλειοψηφία και μάλιστα σε πρώτη φάση από τον ίδιο τον Υπουργό.

Ουσιαστικά ιδρύει τη Ραδιοτηλεόραση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με προφανή στόχο την ωμή κυβερνητική προπαγάνδα (και μάλιστα με το γνωστό απειλητικό ύφος κατά αυτών που ασκούν κριτική, όπως διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο έχουμε συνεχείς κυβερνητικές επιθέσεις κατά Μέσων Ενημέρωσης).

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν περιλαμβάνει καμία αξιολόγηση, ότι βρίθει φωτογραφικών διατάξεων, όπως αυτή που εξαιρεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. από την υποχρέωση να έχει έστω πτυχίο και ότι οδηγεί σε αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω της εν λευκώ εξουσιοδότησης στον Υπουργό να το καθορίζει.Αυτά προς το παρόν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By