Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καταθέτουν κοινή πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία

Το γεγονός πυροδότησε εκ νέου σενάρια για επικείμενη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων

theodorakis gennimata

Κοινό αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για άρθρα του πολυνομοσχεδίου πρόκειται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι, πυροδοτώντας εκ νέου τα σενάρια για επικείμενη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Είναι η πρώτη φόρα που Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως συνεργάζονται κοινοβουλευτικά, ενώ την ίδια στιγμή έχει ανοίξει ο διάλογος για τη σύνθεση της κεντροαριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα κόμματα του ευρύτερου χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία όμως έχει απορριφθεί από το Σταύρο Θεοδωράκη που επιμένει για συνεργασίες επί μέρους (π.χ. εκλογικός νόμος) και όχι για συγκόλληση με «μηχανισμούς του παλιού συστήματος».

Το σχετικό κείμενο για την ονομαστική θα υπογράφεται από τους βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά δεν θα έχει τις υπογραφές της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θοεδωράκη αντίστοιχα, οι οποίοι απουσιάζουν, όπως και της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι που βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Σε αντίθεση με το ΚΚΕ που ζητά ονομαστική και επί της αρχής, τα δύο μικρά κόμματα του κέντρο ζητούν μόνο για πέντε άρθρα που αφορούν ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Σπ. Λυκούδης (Ποτάμι) τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν είναι πολύ μακριά και μπορεί να υπαρξει συνεργασία.

By