Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Πιο δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Την πιο δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Άρτας οι οποίοι παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα στη θέση Άγιος Δημήτριος, κόβοντας επί της ουσίας τη δυτική Ελλάδα στα δύο. Στο συγκεκριμένο μπλόκο συμμετέχουν και οι αγρότες από το Κομπότι.

Στην Πρέβεζα, στο μπλόκο του Λούρου, ενισχύθηκαν τα τρακτέρ από γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται το συντονιστικό να καθορίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων.

Τα μπλόκα της Θεσσαλίας
Οι αγρότες από τον Τύρναβο Λάρισας προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης λίγο μετά τις 18:00 και έως τις 20:00 στον αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι. Η κινητοποίηση τους υλοποιήθηκε με βάση την σχετική απόφαση που είχαν πάρει και θα επαναληφθεί και σήμερα. Επιπλέον οι αγρότες από το Δαμάσι θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης.

Οι αγρότες στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα θα βάλουν μπροστά τα τρακτέρ τους την Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα στηθεί και πάλι το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στο Αίγιο

Στην Πελοπόννησο, χθες Τρίτη λίγο μετά τις 17:45 της Τρίτης έκλεισε η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, εξ αιτίας αγροτικής κινητοποίησης. Οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, παρέμειναν στο μπλόκο για περίπου δύο ώρες και η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό. Σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν σήμερα και την Πέμπτη όταν και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Κεντρική Μακεδονία: Επτασφράγιστο μυστικό που θα στηθούν τα μπλόκα

Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Κεντρική Μακεδονία, όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της, ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης και ο αγρότης, Παναγιώτης Μεσσαλάς.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από σήμερα κιόλας να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό. Πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλεισιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ενα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή στις 17.00 στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Οπως προκύπτει απο το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ετοιμότητα και πιο άρτια συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Χανιά: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια», απέκλεισαν συμβολικά χθες για περίπου δέκα λεπτά, αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθείται στον αγροτικό τομέα.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης απηύθηναν κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα τους και σε άλλους αγρότες για σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα προχωρήσουν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By