Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Πλέον μπορείτε να δείτε τα δεδομένα σας που έχει αποθηκεύσει η Apple

Τα τελευταία χρόνια, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει κάνει βήματα προς μια μεγαλύτερη διαφάνεια στα δεδομένα των χρηστών του.

Η Apple την Τετάρτη άρχισε να επιτρέπει στους Αμερικανούς χρήστες της να κατεβάζουν ένα αντίγραφο όλων των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί από την εταιρεία, από ένα μόνο portal.

Η τεχνολογική εταιρεία είχε προηγουμένως επιτρέψει τη συγκεκριμένη λειτουργία στην Ευρώπη ως μέρος των κανονισμών του GDPR (General Data Protection Regulation) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος. Οι Αμερικανοί χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν δεδομένα όπως όλες τις επαφές τους από το βιβλίο διευθύνσεών τους, τα ραντεβού τους που βρίσκονται στο ημερολόγιο, τις προτιμήσεις τους στο μουσικό streaming και λεπτομέρειες για προηγούμενες επισκευές των προϊόντων Apple. Προηγουμένως, οι πελάτες θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους επικοινωνώντας απ’ ευθείας με την Apple.

Τον Μάιο, όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το διαδικτυακό portal της ιδιωτικής ζωής των πελατών της, επέτρεπε στους Αμερικανούς χρήστες είτε να διορθώσουν είτε να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στην Apple.

Τα τελευταία χρόνια, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει κάνει βήματα προς μια μεγαλύτερη διαφάνεια στα δεδομένα των χρηστών. Νωρίτερα φέτος, πρόσθεσε μηνύματα στις εφαρμογές του που αναφέρουν στους χρήστες το πώς διαχειρίζεται τα δεδομένα τους. Η εταιρεία κυκλοφορεί επίσης μια αναβαθμισμένη σελίδα προσωπικών δεδομένων στην ιστοσελίδα της, όπου καταγράφονται λεπτομερώς τα δεδομένα που αποθηκεύει και αυτά που δεν αποθηκεύει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By