Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Ποια είναι τα νέα Mac και iPad που θα παρουσιάσει αύριο η Apple

Η εταιρεία θέλει να βγάλει τις δύο συσκευές από τη σκιά του iPhone.

Η Apple ετοιμάζεται να δώσει σε δύο προϊόντα της απαραίτητες αναβαθμίσεις, και να τα βγάλει από τη σκιά του iPhone που τα έχει σκεπάσει. Αύριο, Τρίτη, η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια «ταξιδεύει» στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει νέους υπολογιστές Mac και τάμπλετ iPad.

Αυτά που θα κάνουν τον περισσότερο «θόρυβο» είναι τα ανανεωμένα iPad Pro με Face ID και νέα θύρα φόρτισης, το νέο λάπτοπ που θα αντικαταστήσει το γερασμένο MacBook Air, και ένας νέος Mac Mini που απευθύνεται σε επαγγελματίες.

Ipad chart

Η αναβάθμιση στο iPad Pro θα είναι η σημαντικότερη στη μέχρι τώρα ιστορία του προϊόντος. Η συσκευή κυκλοφόρησε το 2015 ως απάντηση στο Surface Pro της Microsoft, που βρήκε κοινό ανάμεσα στους επαγγελματίες που ήθελαν μεγάλα τάμπλετ που να υποστηρίζουν αξεσουάρ όπως πληκτρολόγια και γραφίδες αφής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα iPad Pro θα έχουν οθόνες με πολύ λεπτά και συμμετρικά περιθώρια, σαν τα τελευταία iPhone. Για πρώτη φορά σε συσκευή με iOS η φόρτιση θα γίνεται μέσω USB-C, κάτι που η Apple είχε να αλλάξει από το 2012. Δεν θα υπάρχει home button και σκάνερ δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η συσκευή θα ξεκλειδώνει με Face ID. Ο επεξεργαστής θα είναι πιο γρήγορος, ενώ για πρώτη φορά σε iPad θα μπει κάρτα γραφικών της ίδιας της Apple.

Mac chart

Όσον αφορά τα MacBook Air και Mac Mini, έχουν μείνει αρκετά χρόνια χωρίς σοβαρή αναβάθμιση και είναι μία από τις αιτίες που οι πωλήσεις των Mac στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο ήταν οι χαμηλότερες από το 2010 και μετά. Αύριο περιμένουμε να δούμε το λάπτοπ που θα αντικαταστήσει το MacBook Air, εκείνο που πριν από 10 χρόνια ο Στιβ Τζομπς είχε βγάλει από έναν κίτρινο φάκελο αφήνοντας το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Αναμένεται ότι θα διαθέτει μια υψηλότερης ανάλυσης οθόνη 13 ιντσών, με μικρότερα περιθώρια. Ενώ η πρώτη αναβάθμιση στο Mac Mini από το 2014 θα φέρει νέους επεξεργαστές και χαρακτηριστικά ελκυστικά σε επαγγελματίες χρήστες. Η Apple επίσης εδώ και καιρό δουλεύει πάνω σε ανανεωμένους iMac, iMac Pro και 12ιντσα MacBook με ταχύτερους επεξεργαστές και είναι πιθανό να δούμε όλα ή κάποια από αυτά τα προϊόντα στην αυριανή παρουσίαση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By