Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Πόλεμος ανακοινώσεων Ν.Δ.-Σύριζα για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Αφορμή ότι ο Σύριζα δεν έχει καταδικάσει την εισβολή στη Μητρόπολη.

nd-syriza

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αφού καταδίκασε τις επιθέσεις σε γραφεία του Σύριζα καθώς και στα κεντρικά γραφεία των ΑΝΕΛ, επισήμανε ότι η απαράδεκτη σιωπή του Σύριζα είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής- κομματικής ανοχης και κάλυψης που δίνει στους λεγόμενους αντιεξουσιαστές.

Στη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου αντέδρασε πριν από λίγο η Κουμουνδούρου, με μια ανακοίνωση, με την οποία καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση πολιτικοποίησης  ζητημάτων θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Η ανακοίνωση του Γ.Κουμουτσάκου

Σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός των νόμων, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών.

Σταθερή είναι και η θέση της ότι η βία δεν είναι ανεκτή απ’ όπου και εάν προέρχεται και έναντι οποιουδήποτε και εάν στρέφεται.

Γι’ αυτό και καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς των γνωστών – αγνώστων στα γραφεία του Σύριζα και των ΑΝΕΛ.

Τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανέναν δημοκράτη πολίτη, από καμία πολιτική δύναμη του δημοκρατικού τόξου.

Οι επιθέσεις αυτές είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα πράξεων ανομίας που ξεκινούν από καταλήψεις και βανδαλισμούς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και χθες έφτασαν μέχρι την ακραία αθλιότητα προσβολής Ιερού Ναού.

Για το τελευταίο αυτό γεγονός, που προσέβαλλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ο Σύριζα, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση καταδίκης.

Η απαράδεκτη σιωπή τους είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής – κομματικής ανοχής και κάλυψης που δίνει ο Σύριζα στους λεγόμενους ‘’αντιεξουσιαστές’’.

Ο κ. Τσίπρας καλείται να βάλει, επιτέλους, τέλος στο ‘’εκκρεμές’’ που κινείται μεταξύ της κάλυψης και της ανοχής του Σύριζα στην ανομία και της επιβεβλημένης από το νόμο ριζικής αντιμετώπισής της. Το ερώτημα είναι εάν τελικά το μπορει.

Η ανακοίνωση του Σύριζα

Το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν συνιστά αντικείμενο μικροπολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων. Καλούμε τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκο, να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση πολιτικοποίησης τέτοιων ζητημάτων.

 

By