Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2019

Προ των πυλών το εντυπωσιακό Nissan GT-R50 από την Italdesign!

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του επετειακού μοντέλου, η οποία θα αφορά σε μόλις 50 συλλεκτικά «αντίτυπα».

Ευχάριστα νέα για όσους εντυπωσιάστηκαν από το σαγηνευτικό Nissan GT-R50 της Italdesign, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό παραγωγής του, «ανοίγοντας» και επίσημα το βιβλίο παραγγελιών για περιορισμένη παραγωγή 50 αυτοκινήτων.

Το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι σχεδόν αμετάβλητο από το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, στην Αγγλία. Η τιμή του κατασκευασμένου από τη Nismo, GT-R των 720 ίππων της Italdesign, θα ξεκινά από τα 990.000 ευρώ, προ φόρων και λοιπών προαιρετικών επιλογών.

Βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής του Nissan GT-R Nismo του 2019, το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο μνημονεύει τις επετείους των 50 ετών, τόσο για το GT-R, όσο και για την Italdesign. Αν και το πρωτότυπο όχημα διαθέτει ένα ξεχωριστό χρυσό εσωτερικό στοιχείο που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το πλάτος του οχήματος, οι τυχεροί υποψήφιοι αγοραστές του συλλεκτικού μοντέλου, θα μπορούν να καθορίζουν τους προτιμώμενους συνδυασμούς χρωμάτων για την έκδοση της παραγωγής, καθώς και να επιλέξουν εσωτερικά χρώματα και αντίστοιχα πακέτα διαμόρφωσης.

Εκτός από το Goodwood, το πρωτότυπο GT-R50 πραγματοποίησε εμφανίσεις στο Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, στο Rolex Monterey Motorsports Reunion στις ΗΠΑ, καθώς και στο Nissan Crossing, στην Ginza του Τόκιο, ενώ από τις 7 Δεκεμβρίου θα «φιλοξενείται» στη Nissan Gallery, στην Yokohama.

«Η αντίδραση από τους φίλους της Nissan σε όλο τον κόσμο, όπως και των δυνητικών αγοραστών του GT-R50, έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Bob Laishley, διευθυντής προγράμματος σπορ αυτοκινήτων παγκοσμίως για τη Nissan. «Αυτά τα 50 αυτοκίνητα, τα οποία γιορτάζουν τα 50 χρόνια του GT-R, καθώς και τα 50 χρόνια της Italdesign, είναι αφιερωμένα στην ηγετική θέση της Nissan στη μηχανολογία, όπως και στην πλούσια κληρονομιά των σπορ αυτοκινήτων που θα έρθουν στο μέλλον».

Οι υποψήφιοι αγοραστές που επιθυμούν να αποκτήσουν το GT-R50, μπορούν να ξεκινήσουν με τη διαδικτυακή «επίσκεψη» στο www.gt-r50.nissan και να επικοινωνήσουν με την Italdesign για να δημιουργήσουν το δικό τους αυτοκίνητο. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2019 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2020.

By