Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Υπόθεση Βλαστού: Προφυλακίστηκε η Λίτσα

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η Ευαγγελία Βλαστού, εξαδέλφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

vlastos

Η «Λίτσα» ήταν αυτή που ξήλωσε, με τα όσα αποκάλυψε, το κουβάρι του κυκλώματος το οποίο δρούσε μέσα από τις φυλακές, δίνοντας λεπτομέρειες για βομβιστικές επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακίνηση μαύρου χρήματος, τοκογλυφίες, αρπαγές, σχέδια απαγωγών και εκβιασμούς.

Η «Λίτσα» απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, αφού προστατεύεται από τις αρχές, σε χώρο εκτός των δικαστηρίων όπου μετέβησαν οι ανακριτές Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρης Φούκας, οι οποίοι διενεργούν την κύρια ανάκριση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον των ανακριτών στους οποίους εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο όχι μόνο επιβεβαίωσε τα όσα είχε καταθέσει στις 7 προανακριτικές καταθέσεις της στην ασφάλεια αλλά αποκάλυψε και μια ακόμα ενέργεια που αφορά έκρηξη.

Η Ευαγγελία Βλαστού, που ήταν τα τελευταία χρόνια το «δεξί χέρι» του βαρυποινίτη εξαδέλφου της, αποφάσισε να μιλήσει λίγο μετά την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση εναντίον της στις 2 Ιανουαρίου 2014 όταν και απολογήθηκε για πρώτη φορά στην ασφάλεια. Όπως κατήγγειλε, ο Βλαστός ήθελε να τη βγάλει από τη μέση καθώς πίστευε πως του είχε «φάει» 250.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα οποία της είχε εμπιστευτεί για να τα κρύψει.Η κατηγορούμενη, για λόγους ασφαλείας δεν έχει γίνει γνωστό που θα κρατηθεί.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές αναμένεται να εκδώσουν τρία νέα εντάλματα σύλληψης για άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε έκνομες πράξεις της οργάνωσης ενώ σύντομα θα αρχίσουν να απολογούνται οι έγκλειστοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By