Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Πρόστιμο σε Apple και Samsung από την Ιταλία

Την «μπάλα» πήρε και η Samsung, η οποία πρέπει να πληρώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμο.

Η Ιταλία αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο στις Apple και Samsung επειδή αποδείχτηκε ότι τα smartphones τους αρχίζουν να συμπεριφέρονται ολοένα και πιο αργά μετά την εγκατάσταση των αναβαθμίσεων λογισμικού που λανσάρουν κατά καιρούς, και μάλιστα εν γνώση τους.

Συγκεκριμένα, και οι δυο εταιρείες «έφαγαν» από 5 εκατ. ευρώ και η Apple επιπλέον 5 εκατ. (σύνολο 10 εκατ. ευρώ) επειδή δεν ενημερώνει τους πελάτες της για τη συντήρηση και την αντικατάσταση της μπαταρίας του iPhone. Όλα αυτά τα γνωρίζαμε εδώ και αρκετούς μήνες από προηγούμενες αναφορές μας στην υπόθεση, απλά τώρα είχαμε και την ανακοίνωση των ποινών.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, με την Apple να παραδέχεται δημόσια ότι όντως καθυστερεί την απόδοση των iPhone με τη δικαιολογία ότι οι μπαταρίες παλιώνουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πλήρη ισχύ του επεξεργαστή, άρα όλα γίνονται για την ασφάλεια του χρήστη και την καλή λειτουργία του iPhone χωρίς να πέφτει απότομα η μπαταρία.

Για το λόγο αυτό, η Apple αποφάσισε να προσθέσει επιλογή που καταργεί αυτό το «φρένο» στην απόδοση από την έκδοση iOS 11.3, ενώ πρόσφερε μεγάλη έκπτωση στην αντικατάσταση της μπαταρίας για τους κατόχους παλαιότερων iPhone.

Στην περίπτωση της Samsung, όλα ξεκίνησαν με μια αναβάθμιση που κυκλοφόρησε το 2016 για το Galaxy Note 4. Το συγκεκριμένο update δεν ήταν καθόλου βελτιστοποιημένο για τη συσκευή με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να παραπονιούνται για ραγδαία πτώση της απόδοσης.

Τα πρόστιμα δεν έχουν τόση μεγάλη αξία για τους δύο κολοσσούς, αλλά το παιχνίδι των εντυπώσεων είναι αυτό που μετράει και σταδιακά ενισχύει ή αποδυναμώνει ένα brand.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By