Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Renault: Θέλει για CEO τον διευθυντή της SEAT

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προσέφερε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault στον CEO της Seat, Luca de Meo, όπως ανέφερε η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.

Ο De Meo θα γίνει αρχικά διευθύνων σύμβουλος της Renault για δύο χρόνια πριν αναλάβει την ευθύνη για τη συμμαχία του ομίλου με την Nissan και την Mitsubishi.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο έμπειρα στελέχη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας με πολύχρονη παρουσία στον όμιλο της Fiat και για πολλά χρόνια στο VW Group.

Ήταν υποψήφιος για τη θέση μαζί με τον Didier Leroy (εκτελεστικό αντιπρόεδρο, πρακτικά No.2 στην ιεραρχία, της Toyota) και τον Patrick Koller, CEO της Faurecia.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, ο διορισμός του De Meo θα βοηθήσει να δοθεί ένα τέλος σε μια παρατεταμένη περίοδο αναταραχής για τον Γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων, ο οποίος αγωνιζόταν να ανακάμψει από την σύλληψη του πρώην ηγέτη της, Carlos Ghosn πριν από ένα χρόνο.

Ο Ghosn, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, συνελήφθη στην Ιαπωνία τον περασμένο Νοέμβριο κατηγορούμενος περί οικονομικών παραπτωμάτων, τα οποία ο ίδιος που αρνείται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By