Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Ρέντσι: Αν δεν αλλάξουμε θα γίνουμε οι καλύτεροι σύμμαχοι της Λεπέν

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις»

mateo rentsi

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έγραψε ένα μήνυμά όλο νόημα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις», γράφει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός και προσθέτει: «Χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές εκλογές».

Αναφερόμενος στην χώρα του, ο κ. Ρέντσι γράφει: «Στην Ιταλία όχι, στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς διότι οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν επιτέλους καρπούς: η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται με όποιον θέλει την αλλαγή, όχι με όποιον ξέρει μόνον να παραπονιέται. Εγώ, κατά συνέπεια, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, αναφερόμενος στην Γηραιά Ήπειρο, καταλήγει: «Εάν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λεπέν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν».

By