Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Ρέντσι: «Η Ιταλία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για την Ευρώπη»

Στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα του αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός

mateo rentsi

«Η Ιταλία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για την Ευρώπη» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι στη λίμνη Κόμο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στην πορεία της χώρας του, πρόσθεσε: «Είμαστε σαν έναν ποδηλάτη που είχε μείνει πίσω, με σημαντική καθυστέρηση, αλλά κατάφερε να ξαναφτάσει τους υπόλοιπους αθλητές. Βέβαια, δεν μας αρκεί, δεν μπορούμε να θεωρηθούμε ικανοποιημένοι, διότι οι ποδηλάτες αυτοί προχωρούν με χαμηλή ταχύτητα».

Ο Ρέντσι υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνησή του ενέκρινε την μεταρρύθμιση του εργασιακού, ενώ η Γερμανία για τις ίδιες αλλαγές χρειάστηκε τρία χρόνια».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι «επαναδημιουργήθηκε μόνο το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας που χάθηκε με την κρίση, αλλά το ότι οι προσλήψεις έγιναν στην Κάτω Ιταλία μας δείχνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο».

Σε σχέση, τέλος, με το μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα του θα είναι η μόνη που θα μπορεί να παρουσιαστεί στην επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο, χωρίς να έχει αλλάξει θέση επί του όλου θέματος».

Διότι «το μεταναστευτικό είναι μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία για την Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να αποδείξει τις κοινές προθέσεις και επιδιώξεις της».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By