Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Reuters: Αργεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα

Οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να συνεχιστούν, τονίζουν οι αναλυτές 

euro oosa ellada

Λιγότερο αισιόδοξοι από όσο εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση είναι οι διεθνείς αναλυτές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις 35 οικονομολόγων και υπευθύνων στρατηγικής που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος θα κυμανθεί στο 0,3% του ΑΕΠ, χαμηλότερα από το 0,6% που προβλέπουν οι διεθνείς δανειστές της χώρας και το 0,5% της Τράπεζας της Ελλάδας.

Υπάρχουν θετικές ενδείξεις, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πρόοδος τόσο στην Ελλάδα όσο και τις άλλες χώρες του Νότου της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν σε μνημόνια, τονίζουν οι οικονομολόγοι.

«Υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και αναμένουνε να δούμε αργότερα φέτος ένα θετικό τρίμηνο από πλευράς ΑΕΠ», είπε ο οικονομολόγος Άγγελος Τσακανίκας του ΙΟΒΕ.

«Η επιστροφή στις αγορές ομολόγων είναι ένα πρώτο θετικό βήμα. Θα βοηθήσει στην αύξηση της ρευστότητας της οικονομίας και της οικονομικής μεγέθυνσης», είπε ο κ. Τσακανίκας.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πρόοδος τόσο στην Ελλάδα όσο και τις άλλες χώρες του Νότου της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν σε μνημόνια όπως η Πορτογαλία.

«Υπάρχουν ορατές δυσκολίες αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εφαρμόζονται, ενώ υπάρχουν περαιτέρω προσπάθειες για μετατροπή της οικονομίας σε εξαγωγική», είπε η Paula Carvalhom, επικεφαλής οικονομολόγος στην Banco BPI.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By