Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

Reuters: Εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων το μήνυμα Ευρώπης προς Τσίπρα

Μέχρι να φθάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι κάνει τα βήματα που απαιτούνται από το πρόγραμμα διάσωσης

tsipras - giounker

«Τώρα εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος». Αυτό είναι το μήνυμα της Ευρώπης προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το Reuters.

Αναφερόμενο στην επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και τα επακόλουθα συγχαρητήρια μηνύματα των Ευρωπαίων προς τον κ. Τσίπρα, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναγνωρίζει μια ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο φόβος τους έγκειται στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας και πάλι την εντολή για εξουσία, ενδέχεται να παραβεί τις υποσχέσεις του περί υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα διάσωσης.

Το Reuters αναφέρεται στις «γκρίζες ζώνες» που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι πιστωτές στην Ε.Ε. δίδουν μεγαλύτερη έμφαση στο να επιτευχθούν οι στόχοι, παρά σε συγκεκριμένες ενέργειες. Επομένως, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

Εντούτοις, όπως σχολιάζει το πρακτορείο, οι διαμάχες γύρω από το πρόγραμμα διάσωσης, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ξεσπούσαν επειδή η Ελλάδα ισχυριζόταν πως μπορεί να φέρει αποτελέσματα, χωρίς τη λήψη σκληρών αποφάσεων και οι δανειστές διαφωνούσαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εν τω μεταξύ, επικεντρώνεται πλέον στην μείωση του ελληνικού χρέους. «Ο άμεσος στόχος της ερχόμενης περιόδου είναι η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία, η διαχείριση των τραπεζών και να διευρύνουμε τα εδάφη που κερδίσαμε στις διαπραγματεύσεις, με πρώτη κρίσιμη μάχη την ελάφρυνση του χρέους«, σημείωσε, συγκεκριμένα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολιάζει το Reuters, μέχρι να φθάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι κάνει τα βήματα που απαιτούνται από το πρόγραμμα διάσωσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By