Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Ροχανί: Έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις Ιράν – ΗΠΑ

«Η κατάσταση έχει σίγουρα αλλάξει. Όμως μένει να διανυθεί πολύς δρόμος»

iran-roxaniB

Στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ στάθηκε ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί, τονίζοντας πως ότι οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί, αν και «μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη» προτού εξομαλυνθούν πλήρως.

«Η κατάσταση έχει σίγουρα αλλάξει», είπε ο Ροχανί ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Όμως μένει να διανυθεί πολύς δρόμος», πρόσθεσε.

Ο Ιρανός Πρόεδρος χαρακτήρισε την ιστορική συμφωνία μεταξύ της χώρας του, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Κίνας «μεγάλη δοκιμασία» για τις ιρανοαμερικανικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης.

«Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, ο δρόμος θα είναι σπαρμένος με περαιτέρω συνεργασία», επεσήμανε τονίζοντας ότι «παρατηρήσαμε καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν είναι προγραμματισμένη μια συνάντηση μεταξύ του Ροχανί και του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τις επόμενες ημέρες, ενώ και ο Ιρανός Πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν πρώιμο να συζητηθεί μια συνάντηση μεταξύ τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By