Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Σαρκοζί: Ο Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας

«Δεν έχει καμία ελπίδα να πετύχει ως πρωθυπουργός, έλεγε ασυναρτησίες στην προεκλογική περίοδο και πλέον έχει οδηγήσει τη χώρα του στο χείλος της χρεοκοπίας»

sarkozi nikolas-

Καταπέλτης κατά της ελληνικής κυβέρνηση και ειδικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο Νικολά Σαρκοζί, κατηγορώντας τον για συνεργασία με την ακροδεξιά και τονίζοντας ότι έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν επικεφαλής της γαλλικής κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «Ακροαριστερά», η οποία συνεργάζεται με την «Ακροδεξιά», όπως χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς, κατά την άποψή του, οι δύο πολιτικοί χώροι «είναι ίδιοι».

Έκανε μάλιστα συγκεκριμένο παραλληλισμό με τη χώρα του, σημειώνοντας ότι στη Γαλλία οι μόνοι χώροι οι οποίοι χάρηκαν με τη νίκη του κ. Τσίπρα στις εκλογές ήταν η ριζοσπαστική Αριστερά του Ζαν-Λουκ Μελανσόν και η Ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν.

«Δεν έχει καμία ελπίδα να πετύχει ως πρωθυπουργός, έλεγε ασυναρτησίες στην προεκλογική περίοδο και πλέον έχει οδηγήσει τη χώρα του στο χείλος της χρεοκοπίας», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί, επιτιθέμενος στον κ. Τσίπρα.

«Πρέπει να πούμε στην Ελλάδα, την οποία αγαπώ και για οικογενειακούς λόγους: «οφείλετε να πληρώσετε τα χρέη σας». Ωστόσο, πρέπει να πούμε επίσης στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι οφείλουμε να αλλάξουμε τη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο λειτουργίας της», κατέληξε ο επικεφαλής της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

By