Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Σε εξέλιξη η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

tsip mits2

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ενικό στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε μεταξύ άλλων πως η εκλογή του κλείνει κι έναν ηλικιακό κύκλο αλλά και μια κακή παράδοση. Ο διάλογος που είχαν οι δύο άνδρες παρουσία των δημοσιογράφων καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες

Και σημείωσε ο πρωθυπουργός «μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Παράλληλα όμως τόνισε ότι «η παρουσία σου εδώ κλείνει έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου» (σ.σ. εννοώντας την περίοδο που ο ίδιος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) .

Δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του εξέφρασε την διάθεσή του να υπάρξει πολιτική επικοινωνία και εθνική συνεννόηση στα σημαντικά προβλήματα της χώρας αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαφορές των δυο κομμάτων δεν είναι σημαντικές.

«Το νέο πολιτικό ήθος πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By