Παρασκευή, 10 Απριλίου, 2020

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές της Άρτας

Που πλήττονται από την κακοκαιρία

zhmies_attikh_kakokairia4

Να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά που πλήττονται από την κακοκαιρία, αποφασίστηκε, πριν λίγο, στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου που συνήλθε στην Άρτα.

Στην συνεδρίαση παρόντες ήταν οι βουλευτές Γ. Στύλιος και Β. Τσίρκας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης που περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας.

Ειδικά για το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι όπου η στάθμη ανέβαινε κατά 25 εκατοστά την ώρα, το πρωί ενώ το απόγευμα κατά 12 εκατοστά, αποφασίστηκε να εκτιμηθεί το πρωί, εάν θα αποφορτιστεί από τον όγκο των υδάτων ώστε να μην πλημμυρίσει παρακείμενη κατοικημένη περιοχή.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Να σημειωθεί ότι περιφέρεια και δήμοι έχουν επιστρατεύσει όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν ακόμη και ιδιωτών για να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.

Μεγάλες είναι οι ζημιές στον κάμπο της Περάνθης όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ σε ορισμένα σημεία στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες.

Συνεργεία των δήμων Πάργας και Παραμυθιάς επιχειρούν στην κοίτη, δημιουργώντας με ογκόλιθους αναχώματα.

By