Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο πρώην πλοίαρχος του «Κόστα Κονκόρντια»

Για το ναυάγιο που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι

costa concordia

Ιταλικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι καταδικάζει σε κάθειρξη 16 ετών και 1 μηνός τον Φραντσέσκο Σκετίνο, τον πρώην πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου «Κόστα Κονκόρντια», που ναυάγησε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, πριν από 3 χρόνια ανοιχτά των ιταλικών ακτών.

Ο Σκετίνο κρίθηκε ένοχος, στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και του ναυαγίου επιβατηγού πλοίου, από τους δικαστές του δικαστηρίου του Γκροσέτο (Τοσκάνη) όπου διεξήχθη σε πρώτο βαθμό η δίκη του τον Ιούλιο του 2013. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε την ετυμηγορία απουσία του κατηγορουμένου, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση πολλά ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρώην πλοίαρχος, ηλικίας 54 ετών, είχε καταγγείλει ότι υπήρξε θύμα μηχανορραφιών από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας. Ο Σκετίνο ήταν ο μοναδικός κατηγορούμενος σε αυτή τη δίκη και κατήγγειλε ότι ο ίδιος θυσιάστηκε προκειμένου να «προφυλαχθούν οικονομικά συμφέροντα» και ότι τα «μέσα ενημέρωσης, όχι όλα, έπεσαν στην παγίδα» περιγράφοντας μία «εικόνα της προσωπικότητάς μου που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By