Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

Σε «ομηρία» διαδηλωτών το κέντρο της Αθήνας – Με δυσκολία οι μετακινήσεις

Διαδοχικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας

sigkentrosi_filadelfeia002

Δύσκολη είναι η μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων. Διπλή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 11 και στις 12 το μεσημέρι.

Οι γιατροί βρίσκονται σε 4ωρη στάση εργασίας 11.00-15.00 για την «παρατεταμένη απλήρωτη εργασία». Παράλληλα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και Παίδων Πεντέλης.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθούν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσιμών των δήμων και των περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή προγραμματίζουν στις 11:30 το πρωί οι δήμαρχοι όλης της χώρας ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα στην Ολομέλεια της Βουλής που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι.

Οι δήμαρχοι θα επιδώσουν στο προεδρείο και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της ΚΕΔΕ καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους. Στις 12:30 μέλη του ΟΤΑ Αττικής θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων διοργανώνει στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.

By