Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Συνάντηση Ρέντσι-Πούτιν στις αρχές Μαρτίου στη Μόσχα

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εφιστήσει την προσοχή της στην Μεσόγειο» ανέφερε ο Ματέο Ρέντσι.

mateo-rentsi

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί στις αρχές Μαρτίου στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Καταβάλλεται μια προσπάθεια, το σημαντικό είναι να σταλεί το μήνυμα ότι στην παρτίδα που παίζεται με τη Λιβύη, ο ΟΗΕ πρέπει να παίξει έναν ρόλο και η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος (του Συμβουλίου Ασφαλείας)…», δήλωσε ο Ρέντσι στη δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI.

«Θέλω επίσης να στείλω ένα μήνυμα: αν η Ρωσία επιστρέψει στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, όλοι θα είμαστε πιο ήσυχοι», αλλά γι αυτό «είναι σαφές ότι ο Πούτιν πρέπει να απομακρυνθεί από την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο Ματέο Ρέντσι που γιορτάζει σήμερα τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην πρωθυπουργία –ορκίστηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2014– δήλωσε ανήσυχος με την κατάσταση στη Λιβύη ασκώντας πίεση στη διεθνή κοινότητα να εξετάσει κατά προτεραιότητα την κρίση στην αφρικανική χώρα. «Θέλω η διεθνής κοινότητα να συνειδητοποιήσει ότι η Μεσόγειος συνιστά θέμα στρατηγικής σημασίας για τα επόμενα 30 χρόνια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By