Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

tsiprassyriza

Συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της έναρξης της συζήτησης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθυνθεί στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να παρουσιάσει τα, μέχρι τούδε, αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, αλλά και να τους ενημερώσει για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος ώστε να ξεκινήσει μετά η συζήτηση για το χρέος.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στο ασφαλιστικό. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λίγα 24ωρα μετά την αποτυχία συνεννόησης στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Συμβούλιο, η έκβαση του οποίου έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση «αναμενόμενη», διότι «είχε υπονομευθεί εκ προοιμίου η προσπάθεια στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης».

Χθες πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά -αντίθετα- είναι πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον. Λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι «όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ», και πρόσθεσε ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν «είτε με ψήφο, είτε με διάλογο, είτε με συμμετοχή».

(Visited 1 times, 1 visits today)