Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους

Ακόμη οι «Κοινωνία Πρώτα», «Πράττω», «Κοινωνική Συμφωνία» και «Αριστερή Προοπτική»

syriza_4

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν στις εκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι, με την Κουμουνδούρου να μιλά για «σημαντική εξέλιξη, με δεδομένες τις ευρωπαϊκές αναφορές των Ο.Π. και τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα».

«Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων, εκτός από τους Οικολόγους, όπως οι «Κοινωνία Πρώτα», «Πράττω», «Κοινωνική Συμφωνία» και «Αριστερή Προοπτική» καταδεικνύουν ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πλατύ μέτωπο που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση και θα φέρει τον λαό στον προσκήνιο, βρίσκει θετική ανταπόκριση», τονίζει η Κουμουνδούρου και συμπληρώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ εξακολουθεί να απευθύνει ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραμερίζοντας τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δυνάμεων αυτών. Το κάλεσμά του αφορά επίσης σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να συμπορευτούμε προεκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών».

By