Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Συρία: Aντιδράσεις για την στρατιωτική επιχείρηση Τούρκων

Σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

tzixantistes suria

Κατάφωρη επίθεση» εναντίον της Συρίας χαρακτήρισε σήμερα η Δαμασκός την επιχείρηση που διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός στα βόρεια της χώρας, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ανακοίνωση που διαβάστηκε από την κρατική τηλεόραση, η συριακή κυβέρνηση ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το συριακό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για την επιχείρηση αυτή, όμως δεν περίμεναν να δώσει την έγκρισή της η Συρία.

«Η Τουρκία δεν περιορίζεται να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στις συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα αλλά διεξήγαγε τα ξημερώματα και μια κατάφωρη επίθεση στο συριακό έδαφος» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας το οποίο καθιστά την Άγκυρα «υπεύθυνη» για τις συνέπειες.

Νωρίς το πρωί η Τουρκία έθεσε σε εφαρμογή μια επιχείρηση για να απομακρύνει περίπου 40 στρατιώτες οι οποίοι φρουρούσαν τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ, του παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από μια τοποθεσία εντός της Συρίας που θεωρείται από την Άγκυρα τουρκικό έδαφος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By