Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Σκουρλέτης: Είδαμε πώς μεταφράζεται το να είναι η χώρα πρωταθλήτρια της ανεργίας

Πετύχαμε το καλύτερο ισοζύγιο της 15ετιας στην αγορά εργασίας είπε ο Πάνος Σκουρλέτης

skourletis-4

O απερχόμενος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στον Γιώργο Κατρούγκαλο αναφερόμενος στη συμφωνία την χαρακτήρισε ως «δύσκολη, εξαναγκασμένη συμφωνία» ενώ πρόσθεσε ότι «καλούμαστε να την εφαρμόσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις αρνητικές επιπτώσεις της»,

Από την άλλη πλευρά αναφερόμενος στους δύο στόχους του υπουργείου Εργασίας – την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων – που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πράξη επεσήμανε ότι «υπάρχει συμφωνία που δημιουργεί προσκόμματα θα επιχειρήσουμε, όμως με δεδομένες τις θετικές τοποθετήσεις του ILΟ και των ευρωπαϊκών συνδικάτων να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στο φλέγον ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «πρέπει να δούμε κάτω από τις νέες συνθήκες πώς αυτός ο στόχος θα παραμείνει ζωντανός».

Παράλληλα ο κύριος Σκουρλέτης είπε ότι κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας του ήρθε σε επαφή «με τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης βάρβαρης αντικοινωνικής πολιτικής». «Είδαμε πώς μεταφράζεται το να είναι η χώρα πρωταθλήτρια της ανεργίας», πρόσθεσε.

Τέλος κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε την ψήφιση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, πρόσθεσε ότι υπήρξαν αποτελέσματα στον τομέα της αδήλωτης εργασίας και πως το ΣΕΠΕ ξαναβρήκε τον βηματισμό του.

Ο κ. Σκουρλέτης καλωσορίζοντας τέλος στο υπουργείο τους κυρίους Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, είπε για τον νέο υπ Εργασίας ότι «γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».