Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Σόου 45 λεπτών του ζεύγους Μακρόν στο κέντρο της Αθήνας

Ξέχασαν το πρωτόκολλο και βγήκαν βόλτα στο κέντρο της πόλης –  Selfie, χειραψίες αλλά και φιλιά με Αθηναίους πολίτες στο Σύνταγμα και στην Ερμού- Η Μπριζίτ σταμάτησε μπροστά σε πολλές από τις βιτρίνες

Παραβιάζοντας -με την καλή έννοια – το πρωτόκολλο, αλλά και το επίσημο πρόγραμμα, το ζεύγος Μακρόν φεύγοντας από το Γαλλικό Ινστιτούτο της οδού Σίνα, αντί να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο, προτίμησε να κατέβει για μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Ξεκίνησαν από το Σύνταγμα όπου όταν έγιναν αντιληπτοί από τους Αθηναίους έγινε χαμός.
Χειραψίες, slefie, φωτογραφίες  και πονοκέφαλος για τους άνδρες ασφαλείας του Προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας.

Αντίθετα ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του δεν έδειξαν να ανησυχούν καθόλου, σταματούσαν κάθε τόσο, μιλούσαν με τους Αθηναίους, τραβούσαν selfie και έδειχναν να το διασκεδάζουν πολύ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα το Προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα αναχωρούσαν στις 16:00 από την Αθήνα αλλά λίγο πριν τις 17:00 βρίσκονταν ακόμη στην Ερμού και έκαναν βόλτες.
Μάλιστα, η Μπριζίτ Μακρόν σταμάτησε σε ένα από το πιο ιστορικά και εμβληματικά καταστήματα της Ερμού, χάζεψε τη βιτρίνα του πολλή ώρα και στη συνέχεια μαζί με τον σύζυγό της φωτογραφήθηκαν με τον ιδιοκτήτη του, ένα από τους πλέον παλαιούς εν ζωή εμπόρους της Αθήνας.

Η βόλτα ολοκληρώθηκε στις 16:45, με το ζεύγος Μακρόν να στρίβει από την Ερμού στη Μητροπόλεως όπου εμπρός από τον Μητροπολιτικό Ναό τους περίμενε η αυτοκινητοπομπή για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο.
Το protothema.gr ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και η Μαρία Κατσή κατέγραψε σε βίντεο όλη τη βόλτα του ζεύγους με τον Γουίλιαμ Φέιθφουλ να απαθανατίζει το πρωτοφανές επικοινωνιακό σόου του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του.

Οι Μακρόν έδειξαν πάντως πως ξέρουν να χειρίζονται τα media, τουλάχιστον εκτός γαλλικών συνόρων, μια που και στην πατρίδα τους, η δημοτικότητα του Προέδρου πέφτει καθημερινά.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον πλέον εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού όπου και εκεί έγινα δεκτοί με ενθουσιασμό από τους έκπληκτους πολίτες, που ξαφνικά μέσα στο απομεσήμερο της Παρασκευής βρέθηκαν να περπατούν δίπλα-δίπλα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Είναι προφανές ότι οι Μακρόν διασκεδάζουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία δεν βλέπουν σαν μια καθαρά εθιμοτυπική υποχρέωση.
Αλλωστε, η Μπριζίτ Μακρόν, σήμερα το πρωί, όταν την ξεναγούσαν στην Αρχαία Αγορά, δήλωσε κατενθουσιασμένη με την Ελλάδα και είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως δεν θέλει να φύγει και θα μείνει εδω.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By