Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020

SOS από τον Ρομπάι για τη φοροδιαφυγή ύψους 1 τρισ. ευρώ

Κοστίζει όσο ο προϋπολογισμός της Ε.Ε για τα επόμενα εφτά χρόνια, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Η φοροδιαφυγή στοιχίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 1 τρισ. ευρώ το χρόνο αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομάι και τονίζει πως το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αυξημένο πολιτικό momentum για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα. Η φοροδιαφυγή είναι άδικη για τους πολίτες που εργάζονται σκληρά και πληρώνουν τους φόρους τους ώστε η κοινωνία να δουλέψει. Είναι άδικη για τις εταιρείες που πληρώνουν τους φόρους τους αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ανταγωνιστούν καθώς άλλες δεν πληρώνουν» τονίζει ο Ρομπάι και συμπληρώνει: «Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ είναι περίπου το ίδιο όσο ολόκληρο το ΑΕΠ ή το συνολικό εισόδημα της Ισπανίας, της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε.».

«Είναι περίπου όσος ολόκληρος ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για επόμενα εφτά χρόνια. Και είναι 100 φορές περισσότερα από το δάνειο που συμφωνήθηκε πρόσφατα για την Κύπρο. Η φοροδιαφυγή είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τις χώρες που χρειάζονται πόρους για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών τους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

By