Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Spiegel: Δυσαρεστημένος ο Μπαν Γκι Μουν με την Άγγελα Μέρκελ

Επειδή η καγκελάριος της Γερμανίας δεν θα παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα

merkel

Δυσαρεστημένος με την Άγγελα Μέρκελ είναι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, επειδή η καγκελάριος της Γερμανίας δεν θα παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την 23η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοσή του το περιοδικό, η Καγκελαρία είχε επικαλεστεί εδώ και μήνες «λόγους προγράμματος», ωστόσο ο κ. Μπαν επανήλθε στο ερώτημα και μετά τη νέα αρνητική απάντηση, ακύρωσε «εκνευρισμένος» την προγραμματισμένη συμμετοχή του στον πέμπτο «Διάλογο του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα», ο οποίος διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στο Βερολίνο.

Στην Σύνοδο Κορυφής της Νέας Υόρκης, η οποία θεωρείται σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας νέας συνθήκης για το κλίμα που θα υιοθετηθεί το 2015 στο Παρίσι, έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η κυρία Μέρκελ θα εκπροσωπηθεί στην Σύνοδο από την υπουργό Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντριξ, παρά το γεγονός ότι —όπως επισημαίνει το Spiegel— στη Σύνοδο υπό τον Μπαν δεν προβλέπεται η συμμετοχή υπουργών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By