Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Spiegel: Επιπλήξεις Μέρκελ στον Σαμαρά για τη φοροδιαφυγή

H καγκελάριος δεν είναι ευχαριστημένη με τις ελληνικές επιδόσεις στο μέτωπο της φοροδιαφυγής

samaras-merkel640

Αντιμέτωπος με τις επιπλήξεις της καγκελαρίου Μέρκελ για το ζήτημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, θα βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η Άνγκελα Μέρκελ είναι δεν είναι ευχαριστημένη με τις ελληνικές επιδόσεις στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, και έτσι θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσει στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην Ελλάδα, αναφέρεται και στις καλοκαιρινές του διακοπές για να σημειώσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Όπως υπογραμμίζει, όποιο μέρος και αν επισκέφτηκε, δεν έλαβε καμία απόδειξη, σημειώνοντας ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις στους πολίτες που πληρώνουν και μιλώντας για «τεράστιο» πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει γεύμα εργασίας με την κ. Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο.

Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις 16 Ιουλίου. Τότε, Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο, ώστε να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By