Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Στ. Ξουλίδου: Θα ψήφιζα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

«Για μας δεν είναι μνημόνιο, αυτή η νέα συμφωνία, επομένως εγώ δεν έχω πρόβλημα να ψηφίσω, μια πρόταση νόμου, που ουσιαστικά, θα μιλάει για κατάργηση μνημονίων»

ksoulidou

«Οταν θα έρθει και θα είναι διατυπωμένη στα πλαίσια της πολιτικής μας κατεύθυνσης, πού κι εμείς ως αντιμνημονιακοί, το ίδιο λέγαμε, φυσικά και θα το ψηφίσω. Εμείς επιδιώκουμε πραγματικά μια εθνική κυριαρχία, η οποία είναι χαμένη εδώ και τόσα χρόνια». Αυτό τόνισε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM

Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές, η κ. Ξουλίδου τόνισε πως : «Εάν με αυτή την υπογραφή που έπεσε και με αυτή τη συμφωνία που έγινε στο Eurogroup, κερδίζουμε τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε, να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, να μην πηγαίνουμε δουλικοί και σκυμμένοι και να εκτελούμε ότι μας λένε, νομίζω αυτό το πράγμα δεν διαφωνεί κανείς. Είναι ξεκάθαρες οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση».

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ πήρε θέση και για λογαριασμό του κόμματός της όσον αφορά στην ψήφιση της συμφωνίας: «Εγώ θεωρώ και μιλάω μόνο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι εμείς θα το ψηφίζαμε. Εμείς θέλουμε να γίνει ένα νοικοκύρεμα του κράτους και να υπάρξει μια οικονομική σταθερότητα».

Ερωτηθείσα για το αν θα ψήφιζε και την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και τη συμφωνία Βαρουφάκη, απάντησε: «Για μας δεν είναι μνημόνιο, αυτή η νέα συμφωνία, επομένως εγώ δεν έχω πρόβλημα να ψηφίσω, μια πρόταση νόμου, που ουσιαστικά, θα μιλάει για κατάργηση μνημονίων. Ούτως η άλλως, το πιστεύω αυτό πού λέω ,δεν είναι μνημόνιο αυτό το πράγμα , ούτε είναι παράταση μνημονίου, είναι απλώς κάποιοι όροι, που εμείς βάλαμε,ως ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε βήματα μεταρρύθμισης γοργά, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By