Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Στα 4 δισ. βάζει τον πήχη για το χρηματιστήριο η Snapchat

Το «χαλί» για την είσοδο των ισχυρών «παικτών» του τεχνολογικού κλάδου στο χρηματιστήριο στρώνει η απόφαση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Snapchat για αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές προσκείμενες στο ζήτημα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ελπίζει να «σηκώσει» περί τα 4 δισ. δολάρια.

Η αξία της δημόσιας εγγραφής του Snapchat εκτιμάται μεταξύ 20 και 35 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν οι πηγές οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Παρόλα αυτά δεν έχει μέχρι στιγμής παρθεί κάποια επίσημη απόφαση και η συγκεκριμένη εκτίμηση θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, τονίζουν. Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να φτάσει και τα 40 δισ. δολάρια.

Δεδομένου ότι η Snapchat αναμένεται να έχει έσοδα 1 δισ. δολαρία το 2016, θα διαθέτει τα απαιτούμενα ίδια κεφάλαια για να μπει στο χρηματιστήριο, χωρίς πιθανόν να χρειαστεί να απευθυνθεί σε τράπεζες. Εκπρόσωπος της Snapchat, η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε Snap Inc., αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες.

Το Snapchat όρισε τις Morgan Stanley και Goldman Sachs ως συμβούλους για την είσοδό της στην αμερικανική αγορά. Οι JPMorgan Chase & Co., Deutsche Bank AG, Allen & Co., Barclays Plc and Credit Suisse Group AG θα συμμετέχουν εξίσου στο βιβλίο προσφορών, σύμφωνα με τις πηγές.

Η εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες έχει δημιουργήσει το δικό της κοινωνικό δίκτυο οι χρήστες του οποίου μπορούν να μοιράζονται βίντεο και selfies μεταξύ τους καθώς και να τσατάρουν με τους φίλους τους ή να ενημερώνονται για νέα που συμβαίνουν σε κοινότητες ανά τον κόσμο.

Μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, η αξία της Snap’s άγγιξε τα 18 δισ. δολάρια, γεγονός που δείχνει πως η δημόσια εγγραφή της εταιρείας μπορεί να αποτελέσει την μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε από κοινωνικό δίκτυο αφότου το Twitter απόκτησε μετοχές τον Νοέμβριο του 2013.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η δημοφιλής εφαρμογή μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά μετρά πάνω από 60 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. κάτι που μεταφράζεται ποσοστιαία στο 30% του αριθμού των χρηστών του Facebook, το οποίο συγκεντρώνει 175 εκατομμύρια χρήστες ημερησίως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By