Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Στα «χαρακώματα» οι βουλευτές της ΝΔ

Συμμαχία προέδρου της ΟΝΝΕΔ με Δένδια «βλέπουν» βουλευτές της ΝΔ

nea dimokratia

Στα χαρακώματα παραμένουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά τις έντονες αμφισβητήσεις που τέθηκαν προς το πρόσωπο του αρχηγού Αντώνη Σαμαρά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κι ενώ τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζουν ότι ουδείς τόλμησε να σηκώσει το γάντι που έριξε ο τέως πρωθυπουργός με τη φράση «αν θέλετε αμφισβητήστε με» και εκφράζοντας παράλληλα την απόφασή του να μη διεξαχθεί συνέδριο, οι ζυμώσεις στη ΝΔ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Βουλευτές του κόμματος προσκείμενοι στην ηγεσία θεωρούν ότι κάποια συμφέροντα με σειρά συνεντεύξεων και παρασκηνιακών ενεργειών επιχειρούν να πλήξουν την ηγεσία και την ενότητα του κόμματος. Στις συζητήσεις μεταξύ των αμφισβητιών τίθεται το θέμα της επιλογής ενός νέου προσώπου που θα μπορούσε να προταθεί για την ηγεσία της ΝΔ με βάση τα ηλικιακά χαρακτηριστικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Βουλευτές από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά λένε ότι πρόκειται για προσπάθειες που θα εντείνουν το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα και θεωρούν ότι αιχμή του δόρατος όσων διακινούν τα σενάρια αυτά είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης τον οποίο εντάσσουν στην επιρροή του βουλευτή Β” Αθήνας Νίκου Δένδια.

Βουλευτές που στηρίζουν τον κ. Σαμαρά παρατηρούν ότι ο κ. Ιωαννίδης έσπευσε να δημοσιοποιήσει την επικριτική του στάση αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ακολούθησε τις εκλογές, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου που σεβάστηκαν την κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση.

Το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας λέγεται ότι έχουν πυκνώσει τις επαφές τους. Λόγω της ηλικίας του και των χαρακτηριστικών του, ορισμένοι θεωρούν ότι ο Σάκης Ιωαννίδης έχει βάλει ισχυρή υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος μελλοντικά.

Από την άλλη, βουλευτές της ΝΔ που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο για ίντριγκες και αχαριστία από πρώην υπουργούς που στηρίχθηκαν όσο λίγοι από τον τέως πρωθυπουργό. Τονίζουν μάλιστα ότι οι θεωρούμενοι σαν δελφίνοι -όπως για παράδειγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δεν έχουν εκδηλώσει δημοσίως την πρόθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, οι πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης, έθεσαν με ιδιαίτερη ένταση έθεσαν το θέμα του τακτικού συνεδρίου. Και οι δύο, που κατατάσσονταν στους λεγόμενους «δελφίνους», ήταν οξείς στις εκφράσεις τους και ζήτησαν τον προσδιορισμό της φυσιογνωμίας του κόμματος.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μίλησε για τους «μεγαλοσχήμονες» που «ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς» τα προηγούμενα χρόνια και τώρα ασκούν κριτική.

Την επόμενη μέρα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Γιακουμάτος, επέκριναν άλλους συναδέλφους τους που όπως έλεγαν μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε πολέμιους της ηγεσίας του κόμματος, κάτι που δείχνει το χάσμα αλλά και το γεγονός ότι η εσωτερική αντιπαράθεση συνεχίζεται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By