Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Στα… μαχαίρια με την εφημερίδα «Daily Mail» η Μέγκαν Μαρκλ

«Πόλεμο»ς έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυριακάτικης εφημερίδας «Μail on Sunday» και της «επαναστάτριας» Μέγκαν Μαρκλ με την δούκισσα του Σάσεξ να καταγγέλλει την παράνομη δημοσίευση επιστολής της προς τον πατέρα της.

Τα γράμματα της Μέγκαν και του πατέρα της γράφτηκαν το 2018, με την εφημερίδα Mail o Sunday να έχει στην κατοχή της διάφορα αποσπάσματα και να τα δημοσιεύει.

Με την σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι να βρίσκεται στον Καναδά, η κυριακάτικη βρετανική εφημερίδα έσπευσε να τονίσει ότι είχε κάθε δικαίωμα να δώσει στη δημοσιότητα το γράμμα που έστειλε η Μέγκαν στον πατέρα της, Τομ, λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Υπάρχει τεράστιο και νόμιμο δημόσιο ενδιαφέρον» για τα τα όσα συμβαίνουν στη βασιλική οικογένεια και τις «προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις» των μελών της, αναφέρει η νομική ομάδα της εφημερίδας απατώντας στη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος της οι Σάσεξ. Το θέμα έχει ήδη φθάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα «Daily Mail», η Μέγκαν Μαρκλ κατέθεσε αγωγή σε βάρος της εφημερίδας για την παράνομη δημοσίευση χειρόγραφης επιστολής της που είχε συντάξει πέρυσι, με παραλήπτη τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

Μαζί με την αγωγή ήρθε το ξέσπασμα του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι κατά των έντυπων μέσων ενημέρωσης για «αμείλικτη προπαγάνδα» με αναφορές στο οικογενειακό του παρελθόν και τον διασυρμό που είχε βιώσει η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων.

Από την πλευρά της, η «Mail on Sunday» απορρίπτει όλες τις σε βάρος της κατηγορίες και δηλώνει ότι έχει αποδείξεις από την πλευρά του πατέρα της Μαρκλ, οι οποίες θα αποτελέσουν κομμάτι της υπερασπιστικής γραμμής. Αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας της Μέγκαν ήταν αυτός που έδωσε το γράμμα της κόρης του στην εφημερίδα.

Την ίδια ώρα, η Μέγκαν φέρεται να είχε επιστρατεύσει την κολλητή της φίλη Τζέσικα Μαλρόνει για να την ξελασπώσει ζητώντας της να επηρεάσει τον βρετανικό Τύπο αναφορικά με την κάλυψη των θεμάτων που την αφορούν.

Στη νομική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μέγκαν και της κυριακάτικης εφημερίδας,ο πατέρας της Τόμας αναμένεται να είναι μάρτυρας υπεράσπισης και να καταθέσει σε βάρος της κόρης του στο δικαστήριο, όπως αναφέρει η βρετανική «Daily Mαil».

Ο 75χρονος Μαρκλ είχε στείλει γράμμα στην Μέγκαν εξηγώντας της ότι, για λόγους υγείας, δεν μπορεί να παραστεί στον γάμο του ζευγαριού τον Απρίλιο του 2018.

Ο Τόμας είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς με τον ίδιο να επισημαίνει ότι οι γιατροί τον είχαν συμβουλεύσει να μην ταξιδέψει.

Ο πρίγκιπας Χάρι του έστειλε ένα γράμμα στο οποίο του έλεγε ότι έχει βλάψει την κόρη του και δεν τον ρώτησε για την υγεία του.

Και τότε ο Τόμας Μαρκλ απάντησε γραπτώς : «Δεν έχω κάνει τίποτα για να βλάψω την Μέγκαν ή κάποιον άλλο… Λυπάμαι που η καρδιακή προσβολή που υπέστην είναι …ταλαιπωρία για σένα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By