Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Στη ΝΔ ψάχνουν τρόπο να μπλοκάρουν το deal Σαββίδη στο Mega

Στα «κάγκελα» ο Μητσοτάκης για την μεταβίβαση των μετοχών του Mega στον Σαββίδη. Αναζητούν τρόπους αντίδρασης για να μπλοκάρουν το deal

Στα άκρα είναι αποφασισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ζήτημα της μεταβίβασης του 20% των μετοχών του Μέγκα στον Ιβάν Σαββίδη. Εκείνο που ενόχλησε τον Πρόεδρο της ΝΔ,  είναι ο τρόπος που έγινε η εξαγορά από τον Ρώσο επιχειρηματία, καθώς όπως υποστηρίζει,  έγινε με τις ευλογίες του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, ενώ θα καλέσει και τις τράπεζες να μην συναινέσουν στην παράτυπη μεταβίβαση των μετοχών.

«Με κουμπάρο την κυβέρνηση επιχειρείται ο γάμος της παλιάς και νέας διαπλοκής» τόνιζε  στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στο επιτελείο της ΝΔ. Η ίδια πηγή σημείωνε πως πάση θυσία η κυβέρνηση επιχειρεί το έλεγχο των ΜΜΕ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέτει διαρκώς ερωτήματα τόσο προς το Μαξίμου, όσο και προς τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς του Μεγκα λόγω της μη εξυπηρέτησης των δανείων που φτάνουν τα 150 εκ. ευρώ, πως μπορεί να γίνεται μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε με ονόματα και διευθύνσεις, το Μαξίμου ούτε καν έκανε αναφορά σε ονόματα τα δείχνοντας την  ένοχη στάση του» είπε στο TheToc τακτικός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ.

Μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούν την κυβέρνηση πως με το συγκεκριμένο «deal» προσπαθούν να χαρίσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον Ρώσο επιχειρηματία όπως έγινε με την πρόσφατη τροπολογία που σβηστήκαν πρόστιμα για λαθρεμπόριο της εταιρείας ΣΕΚΑΠ που αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης.

Παράλληλα στο Μοσχάτο δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός  ότι το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα, την ημέρα που συνεδρίαζε το Eurogroup και δεν υπήρξε καμία απόφαση για το χρέος αλλά ούτε και για το κλείσιμο της αξιολόγησης, καταρρίπτοντας ουσιαστικά το αφήγημα της κυβέρνησης που έφερε το 4ο μνημόνιο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει σήμερα  στην Θεσσαλονίκη στην «έδρα» του Ιβάν Σαββίδη. Είχε  προηγηθεί η επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια προκειμένου να πληροφορηθεί από τους βουλευτές και τους τοπικούς παράγοντες για  την κατάσταση που επικρατεί αλλά και για να προετοιμάσει το έδαφος για να προετοιμάσει το έδαφος της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει σε όλες του τις παρεμβάσεις πως δεν έχει τίποτα εναντίον κανενός επιχειρηματία, επικροτεί τις επενδύσεις αρκεί αυτές να είναι σύννομες και να μην  ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιοδεύσει στην πόλη, θα επισκεφθεί την αγορά και θα ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες και 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση για το μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ.

By