Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Στην Άρτα μεταβαίνει ο αν. υπουργός Υποδομών Χρ. Πρίτζης

Με κυβερνητικό κλιμάκιο

1daf887fb5fc837f10c3a35a16329b41

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη θα μεταβεί στην Άρτα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά την ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο πρωθυπουργός σάς ενημέρωσε σχετικά με τις προθέσεις και τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις καταστροφές που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και συγκεκριμένα στην Άρτα.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα θα βρεθεί στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε:

«Ταυτόχρονα, κλιμάκιο από το Υπουργείο Πολιτισμού και τεχνικό προσωπικό από τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να εξετάσει τις ζημιές που έχουν γίνει.

Επίσης, θα μεταβεί άμεσα – σήμερα – ένα ακόμα κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο θα μετέχουν ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Ηπείρου και της Ευρυτανίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε:

«Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις από πολύ κοντά. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και της Ηπείρου αλλά και των άλλων περιοχών, έτσι ώστε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους να υπάρχει πρόβλημα στον Έβρο, απάντησε:

«Παρακολουθούμε στενά και την περιοχή του Έβρου. Υπάρχουν προβλήματα, όπως μας έχουν ενημερώσει μεγάλος όγκος υδάτων κατεβαίνει και από τη Βουλγαρία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Τέλος επεσήμανε ότι έχουν γίνει επαφές και με τις γειτονικές χώρες.

By