Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Στην Χίο η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου

Το πρόγραμμα της επίσκεψής της περιλαμβάνει

thanou

Λίγο μετά τις 11:30 έφτασε στην Χίο η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας, Βασιλική  Θάνου- Χριστοφίλου στα πλαίσια της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί της Χίου.

Η κ. Θάνου θα μεταβεί στη Βέσσα, όπου στις 19.00 ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Βεσσιανού αείμνηστου Πατριάρχη Κωνσταντίνου του Ε” (Βαλλιάδη).

Η πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αύριο το πρωί με ελικόπτερο Super Puma για τη Μυτιλήνη, όπου θα προεδρεύσει συσκέψεως για το μεταναστευτικό.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της επίσκεψής της περιλαμβάνει:

Στις 13.30, παρουσία της πρωθυπουργού στο γεύμα που παραθέτει ο δήμος Χίου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα, στις 19.00, θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε΄ στην κεντρική πλατεία της Βέσσας – Χίου, που θα γίνουν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στις 21.00, η κ. Θάνου θα συναντηθεί με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα στο Ξενοδοχείο «Χανδρής», οδός Ευγενίας Χανδρή 2 στη Χίο.

Την Κυριακή, η πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λέσβο, στις 09.00 και στις 09:30 θα επισκεφθεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια και θα επιθεωρήσει το χώρο όπου γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. η ταυτοποίηση των προσφύγων.

Επιπρόσθετα, θα έχει συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και τοπικών εθελοντικών οργανώσεων: «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», «Διεθνής Ερυθρός Σταυρός», «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Ομάδα Διάσωσης», Χωριό «Όλοι Μαζί», «Αγκαλιά», «Πράξις», «Μετάδραση» και «Ηλιαχτίδα».

By