Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018

Στις συσκευές επενδύει η Amazon

Να ανανεώσει και να αναβαθμίσει τα πιο οικονομικά tablet της αποφάσισε η Amazon σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους καταναλωτές στις πιο κερδοφόρες υπηρεσίες της.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών καταστημάτων λιανικής πώλησης και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης ανακοίνωσε πως προχωρά στην αναβάθμιση του πιο ισχυρού εμπορικά tablet της 7 ιντσών. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε θα του δώσει ένα ελαφρώς λεπτότερο και ελαφρύτερο design, θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θα υποστηρίζει μιας υψηλότερης ταχύτητας wi-fi και θα έχει νέα χρώματα. Όσο για το μοντέλο Fire HD 8 η Amazon ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μείωση της τιμής του κατά 10 δολάρια ενώ θα αναβαθμίσει και τα tablet για παιδιά.

Συγκεκριμένα το αναβαθμισμένο tablet της Fire 7 ιντσών είναι σχεδόν 10% πιο λεπτό από το προηγούμενο, και έχει οθόνη με μεγαλύτερες αντιθέσεις χρωμάτων ώστε να γίνεται πιο εύκολη η ανάγνωση βιβλίων, σύμφωνα με την Amazon. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξάνεται κατά μια ώρα, από επτά σε οκτώ, προσεγγίζοντας την διάρκεια των 10 ωρών του iPad και των 12 ωρών του tablet HD Fire 8 ιντσών.

Επιπλέον, το 7 ιντσών Fire αποτελεί μια από τις φθηνότερες λύσεις στην αγορά, έρχεται στα 50 δολάρια η συσκευή των 8 GB και στα 70 δολάρια αυτή με τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο. Το μοντέλο των 8 ιντσών με μνήμη 16 GB κοστίζει σήμερα 80 δολάρια ενώ 110 δολάρια κοστίζει το tablet των 8 ιντσών με 32 GB.

Η Amazon θα κυκλοφορήσει επίσης και νέα tablet που θα απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδιά ένα στις 7 ίντσες κι ένα στις 8 ίντσες  σε πολλά διαφορετικά χρώματα.

Η υπηρεσία φωνητικής βοήθειας Alexa θα είναι εξίσου διαθέσιμη στα νέα tablet για πρώτη φορά και στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ για τα παλαιότερα μοντέλα θα κυκλοφορήσει ένα update Λογισμικού που θα επιτρέπει την εγκατάσταση της Alexa. Επιπλέον η Amazon προσέθεσε την Alexa στο set-top-box της Fire TV στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα το τρέχον έτος.

Παρότι η Amazon δεν ανακοινώνει στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις των tablet της, στόχος της παραμένει να επεκταθεί στα χαμηλού κόστους gadgets ώστε να μπουν στα σπίτια των καταναλωτών στρέφοντάς τους στις υπηρεσίες άλλου είδους που προσφέρει. Η διατήρηση των πελατών της είναι για εκείνη ο μόνος σίγουρος τρόπος κερδοφορίας σε αντίθεση με τα οικονομικά gadget τα οποία διαθέτει ως μέσο για την διασφάλιση του πελατολογίου της.

Η εταιρεία με έδρα το Seattle στην ουσία κερδίζει από υπηρεσίες διαδικτύου, όπως το Amazon Prime video streaming, τις οποίες διαθέτει μέσω των tablet της. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι και τα δύο αναβαθμισμένα μοντέλα θα περιλαμβάνουν τονφωνητικό βοηθό Alexa, στον οποίο οι καταναλωτές απευθύνοντας όταν θέλουν να παίξουν κάποιο βίντεο, να ακούσουν μουσική και να ψωνίζουν μέσω της συσκευής.

Παρότι μάλιστα η συνολική αγορά των tablet καταγράφει πτώση η Amazon διευκρινίζει ότι η επιχείρησή της κινείται ανοδικά. Πέρυσι, η εταιρεία κατέγραψε διψήφια αύξηση πωλήσεων των tablet της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Kevin Keith, υπεύθυνο της μονάδας. Μάλιστα η εταιρεία έχει μερίδιο αγοράς περίπου 10% το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σε σύγκριση με το 25% της Apple με το iPad, σύμφωνα με την IDC. Μέσα στον περασμένο χρόνο η Amazon πούλησε περισσότερα από 5 εκατ. tablet σύμφωνα με την IDC.

Το λανσάρισμα των νέων tablet της Amazon σηματοδοτεί μια ακόμη ανανέωση των προϊόντων της εταιρείας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τον Απρίλιο, έκανε το ντεμπούτο της η Echo Look κάμερα, μια συσκευή που με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης αξιολογήσει την ντουλάπα ενός ατόμου. Νωρίτερα μέσα στο μήνα μάλιστα, ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη Alexa με μεγάλη οθόνη αφής. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα αρχίσει να κατασκευάζει τηλεοράσεις με το λογισμικό της Fire OS ήδη από τον Ιούνιο, όταν θα είναι έτοιμοπαράδοτα και τα νέα tablet. Αν και η ίδια δεν κατασκευάζει τις οθόνες συνεργάζεται με την κατασκευάστρια Westinghouse Electric Co.

By