Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Στο «σφυρί» η νεότερη Aston Martin του Τζέιμς Μποντ

Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό βγάζει ο Ντάνιελ Κρεγκ την Aston Martin που κατασκευάστηκε ειδικά γι’ αυτόν πριν από τέσσερα χρόνια, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Christie’s.

Το προσωπικό αυτοκίνητο του 49χρονου Βρετανού κινηματογραφικού αστέρα είναι ένα Vanquish του 2014. Η Aston Martin κατασκεύασε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων αυτού του μοντέλου, μόλις 100, για τον εορτασμό των 100 χρόνων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο αριθμός του αυτοκινήτου του Κρεγκ είναι βέβαια 007.

«Αυτό ήταν μια τιμή πράγματι για την καριέρα του. Αυτά που προσέδωσε ο Κρεγκ στον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ, έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από την εταιρεία και βέβαια από εκατομμύρια θαυμαστές», δήλωσε η Μπέκι ΜακΓκιρ, διευθύντρια του Christie’s” The Exceptional Sale.

Το χρώμα του αυτοκινήτου είναι μπλε και έχει μπλε σκούρο μπλε δερμάτινο σαλόνι. Οι αποχρώσεις αυτές επιλέχθηκαν λόγω της προτίμησης του Κρεγκ στο μπλε και τα σκούρα χρώματα.

Αυτοκίνητα Aston Martin φιγουράρουν στις ταινίες του Μποντ εδώ και 50 χρόνια. Η αρχή έγινε από την ταινία «Goldfinger» του 1964 (Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος) με τον Σον Κόνερι, που οδηγεί μια ασημένια Aston Martin DB5. Αυτοκίνητα της βρετανικής μάρκας εμφανίζονται και στις τέσσερις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Κρεγκ.

Τα έσοδα από την πώληση θα δοθούν στη φιλανθρωπική Οργάνωση The Opportunity Network που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, και βοηθά σπουδαστές από μη προνομιούχες κοινότητες να φοιτούν στο κολέγιο και να εκπληρώνουν τους στόχους τους όσον αφορά τη σταδιοδρομία τους. Ο Κρεγκ και η σύζυγός του, η 47χρονη επίσης Βρετανίδα ηθοποιός Ρέιτσελ Βάις, είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Οργάνωσης.

By