Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Στον εισαγγελέα ο απόστρατος αστυνομικός του κυκλώματος ναρκωτικών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

sillipsi

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος ενός απόστρατου αστυνομικού και δύο Σλοβάκων οδηγών φορτηγών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά κατά περίπτωση στα αδικήματα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την τέλεση αδικημάτων σχετικών με ναρκωτικά, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά τον εντοπισμό νταλίκας στο λιμάνι της Πάτρας μέσα στην οποία τα μέλη του κυκλώματος είχαν κρύψει 369 κιλά ηρωίνη.

Οι οδηγοί του φορτηγού αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι είχαν φορτώσει τα ναρκωτικά από δύο αποθήκες σε Περιστέρι και Ασπρόπυργο Αττικής.

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν ταυτόχρονη έφοδο στα δύο σημεία και σε ένα από αυτά συνέλαβαν τον απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι οι εμπλεκόμενοι αποτελούν παρακλάδι διεθνούς κυκλώματος, το οποίο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προωθεί τις ποσότητες της ηρωίνης σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By