Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Συμπλοκές στο Μιλγουόκι μετά από το θάνατο οπλισμένου άνδρα

Βίαιες ταραχές ξέσπασαν το Σάββατο το βράδυ στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ από ένα πλήθος οργισμένων διαδηλωτών.

newego_LARGE_t_1101_54440819Μερικές ώρες μετά τον θάνατο οπλισμένου υπόπτου από τα πυρά αστυνομικού, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του πρώτου από τον αστυνομικό που έκανε περιπολία έπειτα από οδικό έλεγχο.

Το πλήθος των διαδηλωτών έσπασε τα παράθυρα άδειου περιπολικού της αστυνομίας και πυρπόλησε ένα άλλο, προτού πυρπολήσει πρατήριο καυσίμων και κάποια καταστήματα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τούβλο που του πέταξε διαδηλωτής, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία του Μιλγουόκι διευκρίνισε ότι αστυνομικός είχε νωρίτερα ανοίξει πυρ και είχε σκοτώσει ύποπτο κατά την καταδίωξή του, έπειτα από οδικό έλεγχο που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι αρχές δεν αποκάλυψαν στοιχεία για την καταγωγή ούτε του υπόπτου που σκοτώθηκε ούτε του αστυνομικού που τον πυροβόλησε. Το μόνο στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ότι ο νεκρός ήταν 23 ετών.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε σε μια από τις πιο φτωχές γειτονιές, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι Αφροαμερικανοί.

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε έναν μακρύ κατάλογο συλλήψεων στο ενεργητικό του, ήταν οπλισμένος με κλεμμένο περίστροφο, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν αυτός πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ο ύποπτος έστρεψε το όπλο του ή πυροβόλησε τους αστυνομικούς, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Μιλγουόκι Μπιλ Τζέσαπ. «Όλα θα αποσαφηνιστούν τις ερχόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Το πλήθος περισσότερων από 100 διαδηλωτών, σύμφωνα με τα τοπικά μμε, πυροβολούσε και πετούσε πέτρες την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να το διαλύσει, και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τούβλο που έριξε διαδηλωτής.

Τρεις συλλήψεις έγιναν στην πόλη σε σχέση με τις ταραχές, δήλωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τζέιμς Χάρπολ, προσθέτοντας ότι πολλοί πυροβολισμοί ρίφθηκαν από διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Όλα τα προηγούμενα περιστατικά αφορούσαν νεαρούς Αφροαμερικανούς άνδρες, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος «Οι Ζωές των Μαύρων Μετράνε».

 

By