Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Συλλαλητήριο φοιτητών στα Προπύλαια

Μια εβδομάδα μετά την τελευταία κινητοποίησή τους οι φοιτητές βγήκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί στην εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει στους Φοιτητικούς Συλλόγους ένας κινηματικός αναβρασμός απέναντι στις αλλαγές που έρχονται στο χώρο της εκπαίδευσης και η μία μετά την άλλη σχολή μπαίνουν σε έναν σχεδιασμό γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές τάσσονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος – αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων, στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, στη σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά και εν γένει στο νέο νόμο – πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί ένταση κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με τα foititkanea.gr στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων, Χημικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Νομικής, Πληροφορικής, ΑΣΟΕΕ, Πάντειου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By